Dé Muzikantenbank

Inloggen
InloggenRegistreer een account  •  Wachtwoord vergeten

of

Inloggen met Facebook

Er wordt niets op je Facebook pagina geplaatst.

Ervaren muzikanten gezocht voor oprichten van een classic / progressive rock band

Ervaren muzikanten gezocht voor oprichten van een classic / progressive rock band

Zanger / Zangeres zoekt band in Den Bosch (Noord-Brabant)

Hoi. Ik ben Willem uit regio Den Bosch. Ik ben een ervaren muzikant; heb jaren als zanger "gewerkt" in een paar goedlopende coverbands. De foto is uit de oude doos, haha.
Helaas is de laatste band waarin ik speelde ter ziele gegaan door verhuizingen van bandleden, en daarna heb ik het o.a. door het hele corona-gebeuren nog niet weer opnieuw opgepakt.

Het kriebelt enorm om weer aan de slag te gaan met een aantal gelijkgestemden en daarom zoek ik een aantal ervaren muzikanten om samen de draad weer op te pakken.
Ik zou graag een band willen oprichten voor het het spelen van lekkere classic rock, progressieve rock en intelligente pop/rock. Denk aan bijvoorbeeld Boston, Bowie, Pink Floyd, Electric Light Orchestra, Alan Parsons Project, Supertramp, Doobies, U2, Queen, Eagles, Kansas, Marillion, Peter Gabriel, Peyter Frampton, enzovoort... Misschien iets van Geneus, Yes, Rush, als dat haalbaar is. Het mag stevig zijn, maar altijd melodieus. Er is zo ontzettende veel lekkere muziek gemaakt in de jaren 70, 80 en 90 ! Uitstapjes naar moderner werk van bijvoorbeeld Kane, Radiohead of Di-rect sluit ik overigens zeker niet uit.

Het liefst zou ik een band formeren met drummer, bassist, toetsen en 2 gitaristen (waarvan ik er 1 ben), waarbij meerderen (het liefst iedereen) een 1e of 2e zangstem heeft zodat je per nummer kunt bepalen wie het beste de lead kan doen. Qua gitaar moet je me inschatten als een slaggitarist want de bands waarin ik speelde hadden altijd een hele goede solo-gitarist haha. Overigens schrik ik niet terug voor (eenvoudige) solostukken of mooi dubbelstemmige partijen; met wat oefenen. moet dat zeker haalbaar zijn.
Leeftijden zeggen me niet veel maar ervaring wel dus dan kom je al snel uit bij muzikanten van 50 jaar of ouder.

Qua optredens is mijn eigen doelstelling overigens niet om weer wekelijks ergens op een podium te gaan staan - dat heb ik genoeg gedaan haha. Maar wel graag regelmatig optreden want uitsluitend repeteren wordt saai... Ik denk zelf aan eens per maand of twee maanden ergens op een podium maar dat is uiteraard ook afhankelijk van de wensen van de overige bandleden.

Lijkt het je leuk om samen een dergelijke band te gaan opstarten en lekkere classic en progressive rock te gaan spelen? Dan wil ik graag kennismaken met je !

Groet,
Willem uit regio Den Bosch.

Inloggen op Dé Muzikantenbank om te reageren

Gratis registreren

of

Inloggen met Facebook

Er wordt niets op je Facebook pagina geplaatst.